26/8-09

Mina två älskade goingar ligger och sover fortfarande, själv så har jag varit vaken sen halv sju. Låg dock i sängen och drog mig till halv åtta cirkus.

Det har inte hänt speciellt mycket sen sist faktiskt. Vi fortsätter att kolla runt här nere då Niklas lektioner inte börjar förns till veckan. Förra veckan cyklade vi som några tokar. En dag fick vi för oss att cykla en och en halv mil enkel för att låna en bok. Så det blev strax över tre mils cykling den dagen, jobbigt men skönt. Boken var lätt värd det för övrigt =) Jag har glömt att berätta om en sak förresten. Tvättstugan. Det är inte alls som hemma här. Här är det en stor gemensam till måååånga boende. Det finns typ tio maskiner som är uppdelade i fem färger, två maskiner per färg. En torktumlare till varje färg och ett torkrum till varje. Du bokar tvättstugan med hjälp av ett kort som du stoppar in i någon sorts dator i väggen. Du behöver inget eget tvätt- och sköljmedel. Det fixar maskinen själv. Man trycker in kortet i maskinen väljer program, väljer om du ska ha tvättmedel för vit eller färgad tvätt och om du ska ha sköljmedel. Stänger igen luckan och trycker på start, sen kan man ta ut kortet. Och man betalar per tvätt här. Så dom lägger till vad du har tvättat för på hyran varje månad. Just det ja, kommer du försent för att hämta tvätten ur torken så kommer du inte åt dina kläder heller. För då funkar inte ditt kort längre utan det är den som har bokat efter som kommer in och ut bara. Så det gäller att hålla tiderna om man inte vill bli av med kläderna. Jag säger bara det, vi är inte hemma längre.

Idag då, vi hoppas på att ta oss iväg på Ikea i Göteborg senare idag. Det beror på om macken får in den bil vi vill ha vid tio eller inte. Vi tänkte nämligen hyra bil och åka dit. Bara att vänta och se =) Tar vi oss inte iväg så lär det väl bli städningen på schemat gissar jag.

Nu vaknade mina älsklingar, ska ta och göra frukost åt Isabella. Niklas får fixa själv om han ska ha =P

17/8-09

Niklas står och ska laga en sen middag. Så jag tänkte passa på att göra ett försök med bloggandet.

Flytten ner gick bra men var lång. Resan hit tog 15 timmar bra precis. Vi kom ner tolv på måndagen, for och hämtade ut nycklarna. Med glädje över att äntligen vara fram så for vi och letade upp vart vi skulle bo. Öppnar dörren in och hela min värld rasade samman sakta men säkert ju mer av lägenheten vi såg. Jag hade lämnat min fina älskade tvåa i Östersund för ett jäkla råtthål. Jag bara satte mig på det skitiga golvet och lät tårarna forsa ur mig. Pappa förökte trösta mig så gott det gick medans resten gick runt och skrev en lista på allt som var fel och oacceptabelt. Ett helt a-fyra senare så for vi tillbaka till förvaltningskontoret där vi hämtade nycklarna och klagade. Den dagen slutade med att vi inte flyttade in i lägenheten utan for vidare mot skåne och sov hos min bror. Nästa dag kom en städfirma och städade lägenheten, en ny funktionsbesiktning gjordes och en mögelkoll gjordes i badrummen. Han som hade gjort fösta besiktningen och har hand om området vi bor i kom vid tio och kollade lägeneheten på nytt och hörde efter med oss hur det låg till. Vi gick med på att flytta in om vi visste att dom kommer och fixar lägenehetn inom en snar framtid. Han gick med på omtapetsering i hela lägeneheten, golvslipning i hall och vardagsrum. Och alla andra småsaker som vi klagade på skulle åtgärdes. I princip hela vårat a-fyra gick han med på. Det var en skön känsla jämfört med första dagen. Och eftersom så har man även hittat en del fel. Så som det ska vara alltså =) Så en helty ny spis har vi fått för den första var helt galen. Allt kokade på ettan på den. Stormkokade när det egentligen bara ska hålla maten varm, den levde sitt egna liv helt enkelt. Så i princip varenda dag förutom helgerna har vi haft någon här för att åtgärda något. Och värre ska det bli när det riktiga arbetet med lägenheten drar igång, tapetsering och målning. För att inte tala om golvslipningen. Gruvar mig lite över att behöva bo i ett renoveringsobjekt ett tag, men vet att det kommer vara värt det i slutänden. Det kommer bli bra, det måste bli bra.

Annars så gör vi inte så mycket om dagarna, kollar in omgivningen mest. Vi har båda känt att vi skulle kunna trivas här nere, så det är roligt. Vädret är hemskt dock. Det regnar och är mulet mest känns det som. Och när det är varmt och fint, då jäklar är det varmt, Det är alltid kvavt, spelar ingen roll hur mycket det regnar eller åskar. Det är ändå kvavt. Vi har lyskats hamn på en gård med mycket barn. Så vi får se om Isabella kommer in i gänget eller inte. Fick höra av en annan mamma på gården idag att det är svårt att komma in som ny. Trist men sant, håller tummarna dock.

Nu regnar det.

Idag då, vad har hänt idag. Vi cyklade två och en halv mil imorse. Jobbigt men skönt. Det är en otroligt cykelvänligt stad det här jämfört med Östersund. Allt är platt. Så att cykla långt är inga större problem om det inte är värsta motvinden förståss. Vilket det är här ibland. Straffet för att bo vid havet anatar jag =) Var ner och kollade på havet både idag och igår förresten. Helt underbart, älskar havet. Har alltid gjort och kommer nog alltid att göra. Så det passar mig bra att bo här just nu =)

Ska äta nu.

RSS 2.0